Saturday, November 13, 2010

|Salade " au poulet"

Σαλάτα «au poulet»



Έτοιμο σε 30 λεπτά.


 Για 4 άτομα:          
Υλικά :
-        2 στήθη κοτόπουλο χωρίς κόκαλο
-        1κ. γλυκού πιπέρι με σκόρδο (έτοιμο)
-        2φλ. βρασμένα μακαρόνια radiatore (η τις αρεσκείας μας εκτός από σπαγγέτι η ταλιατέλες ,πρέπει να είναι κοντό μακαρόνι)
-        2 καρδιές μαρουλιών πλυμένα και χοντροκομμένα
-        ¼ φλ. κρέμα γάλακτος
-        ¼  φλ. χυμό λεμόνι
-        ¼ φλ. ελαιόλαδο
-        Παρμεζάνα τριμμένη η σε φλούδες
-        ½  κ. γλυκού αλάτι
-        ½ φλ. έτοιμα κρουτόν
-        φρεσκοτρυμμένο πιπέρι


Ανάβουμε το γκρίλ η την ψηστιέρα.
Ετοιμάζουμε τα μακαρόνια.


Βάζουμε σε ταψάκι του φούρνου το κοτόπουλο πασπαλισμένο με το σκορδοπίπερο, στην ψηλή σκάλα , να ψηθεί ,γυρίζοντας μία φορά , μέχρι να  τρυπιέται  με πιρούνι (12-15 λεπτά).
Βγάζουμε το κοτόπουλο από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κόβουμε σε κύβους.
Σε μπολ χτυπάμε το ντρέσινγκ (σάλτσα):  την κρέμα γάλακτος, το λεμόνι, το λάδι και το αλάτι.
Σε μεγάλο μπολ η πιατέλα βάζουμε την σαλάτα, τα μακαρόνια, το κοτόπουλο και τα περιχύνουμε με την σάλτσα.
Ρίχνουμε από πάνω Παρμεζάνα , τα κρουτόν , φρεσκοτρυμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.


Αυτή η σαλάτα είναι από μόνη της ένα πλήρες γεύμα.
                               
                                     










No comments:

Post a Comment