Wednesday, November 3, 2010

Puff Pastry filled with Brie and roasted almonds

Μπρί με αμύγδαλα σε σφολιάτα


Προετοιμασία: 15 λεπτά
Ψήσιμο: ~ 20 λεπτά


Υλικά :
-        1 ολόκληρο στρογγυλό τυρί Μπρί μικρό
-        1 πακέτο έτοιμη σφολιάτα (2 φύλλα)
-        200 γρ. ξεφλουδισμένα αμύγδαλα (ανάλατα)
-        λίγο βούτυρο για άλειμμα
-        1 κρόκο αυγού χτυπημένο


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο.
Ξεπαγώνουμε την σφολιάτα εάν είναι κατε/μένη.


Καβουρντίζουμε λίγο τα αμύγδαλα να ροδίσουν.
Ανοίγουμε το Μπρί  στην μέση (στο πάχος).
Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος (πυρέξ ), απλώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας και βάζουμε το μισό Μπρί , γεμίζουμε με τα αμύγδαλα και κλίνουμε  με το άλλο μισό. Κόβουμε το περίσσευμα ζύμης γύρο από το σκεύος , αλείφουμε με λίγο βούτυρο τις άκρες  και βάζουμε από επάνω το 2ο φύλλο ζύμης .
Μπορούμε να στολίσουμε την σφολιάτα με τα κομμάτια που περισσεύουν.
Τέλος αλείφουμε με το αυγό και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά.
 Σερβίρουμε ζεστό με διάφορα κράκερς η ψωμί φρυγανισμένο.


Εάν δεν βρούμε ολόκληρο τυρί Μπρί , Μπορούμε να πάρουμε 3-4 κομμάτια.




No comments:

Post a Comment