Μπρί με αμύγδαλα σε σφολιάτα
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Ψήσιμο: ~ 20 λεπτά
Υλικά :
- 1 ολόκληρο στρογγυλό τυρί Μπρί μικρό
- 1 πακέτο έτοιμη σφολιάτα (2 φύλλα)
- 200 γρ. ξεφλουδισμένα αμύγδαλα (ανάλατα)
- λίγο βούτυρο για άλειμμα
- 1 κρόκο αυγού χτυπημένο
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο.
Ξεπαγώνουμε την σφολιάτα εάν είναι κατε/μένη.
Καβουρντίζουμε λίγο τα αμύγδαλα να ροδίσουν.
Ανοίγουμε το Μπρί στην μέση (στο πάχος).
Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος (πυρέξ ), απλώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας και βάζουμε το μισό Μπρί , γεμίζουμε με τα αμύγδαλα και κλίνουμε με το άλλο μισό. Κόβουμε το περίσσευμα ζύμης γύρο από το σκεύος , αλείφουμε με λίγο βούτυρο τις άκρες και βάζουμε από επάνω το 2ο φύλλο ζύμης .
Μπορούμε να στολίσουμε την σφολιάτα με τα κομμάτια που περισσεύουν.
Τέλος αλείφουμε με το αυγό και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά.
Σερβίρουμε ζεστό με διάφορα κράκερς η ψωμί φρυγανισμένο.
Εάν δεν βρούμε ολόκληρο τυρί Μπρί , Μπορούμε να πάρουμε 3-4 κομμάτια.
No comments:
Post a Comment