Sunday, March 20, 2011

BROWNIES! BROWNIES!!!!!!!!

Απίθανα Μπράουνις !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Υλικά: 
- 2 αυγά ( ελαφρώς χτυπημένα)
- 1,1/3  φλ. αλεύρι για όλες τις χρίσεις
- 2/3  φλ. λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη
- 2 φλ. ζάχαρη
-  ¾  φλ. κακάο σκόνη
- ½  κ. γλ. Μπέϊκιν Σόδα
- ½ φλ. βραστό νερό
- 1 κ. γλ. Εκχύλισμα βανίλιας (αν όχι 1 βαν. Σκόνη)
- 1/4κ. γλ. Αλάτι
- 1 φλ. σταγόνες σοκολάτας (chocolate chips, γάλακτος ή μαύρης ή λευκής)


Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175ο C , λαδώνετε ένα παραλληλόγραμμο ταψί .
Σε ένα μπόλ ανακατεύετε ( με κουτάλι) κακάο και μπέϊκιν σόδα, προσθέτετε  1/3 φλ. βούτυρο και το βραστό νερό και δουλεύετε μέχρις ότου σφίξει το μίγμα.
Προσθέστε ζάχαρη, αυγά και το υπόλοιπο 1/3 φλ. βούτυρο και ανακατεύετε καλά ώσπου το μίγμα να είναι ομοιογενής.
Προσθέτετε το αλεύρι, την βανίλια και το αλάτι να ενσωματωθούν και τέλος τις σταγόνες σοκολάτας.
Αδειάζετε το μίγμα στο ταψί και ψήνετε για 35-38 λεπτά ( προσοχή να ΜΗΝ το ψήσετε πολύ!) .
Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε.
Βάζουμε τα κομμάτια σε Τάπερ για να μην στεγνώσουν.
Ταιριάζει πολύ με παγωτό, ή ακόμα μπορείτε να βάλετε γλάσο από πάνω !

No comments:

Post a Comment