Tuesday, November 2, 2010

Plat Charcutier

 Πιατέλα αλλαντικών


Έτοιμη σε :10 λεπτά


Υλικά :
-        Διάφ. σαλάμια τις αρεσκείας μας ( αέρος, σκορδάτο, μορταδέλα ,ιταλικά        ζαμπόν , προσούτο, κλπ.) κομμένα όλα σε λεπτές φέτες.
-        Αγγουράκια τουρσί, πίκλες , ελιές χωρίς κουκούτσια.
-        Εάν έχουμε : φρέσκα σύκα  κομμένα στα 4 με την φλούδα τους, πεπόνι κομμένο σε κύβους η μπαλίτσες , λίγα σταφύλια.






Κόβουμε με μυτερό μαχαίρι τα σαλάμια από το κέντρο, στην άκρη.
Παίρνουμε μία-μία φέτα  από τις κομμένες άκρες και απανοτίζουμε για να κάνουμε χωνάκια η (και) τραβάμε τις άκρες στην αντίθετη πλευρά τους ,όπως δείχνει η φωτογραφία (1) .


Τυλίγουμε το ζαμπόν σε πουράκια.
Στολίζουμε με αυτόν τον τρόπο μια πιατέλα μαζί με τα διάφ. αλμυρά (αγγουράκια τουρσί, κλπ.)
Μπορούμε να βάλουμε και φρούτα.
Εάν έχουμε αρκετό προσούτο κάνουμε μία ξεχωριστή πιατέλα (η μόνον αυτήν την πιατέλα, φοτο.2) .
Παίρνουμε την φέτα προσούτο και τυλίγοντας την ελαφρά στον εαυτό της κάνουμε ένα γαρύφαλλο ( φωτογραφία).
Στολίζουμε μία πιατέλα και βάζουμε και φρούτα , η αντίθεση του αλμυρού και του γλυκού είναι πολύ γευστικός συνδυασμός.
Σερβίρουμε με λεπτές φρυγανιές , ανάλατα κράκερς, η ψωμί.

No comments:

Post a Comment