Saturday, November 13, 2010

Mushrooms filed with apple and thyme

 

Καπελάκια μανιταριών γεμιστά με μήλο και θυμάρι







Προετοιμασία: 20 λεπτά
Ψήσιμο : 20 λεπτά


Υλικά για 4 μερίδες :


-        500 γρ. φρέσκα ολόκληρα μανιτάρια
-        1 ξινό μήλο κομμένο σε μικρούς κύβους
-        ¼ φλ. ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια
-        1 κ. σούπας βούτυρο η μαργαρίνη
-        1 κ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
-        ½ κ. γλυκού ξερό θυμάρι
-        ½ φλ. τριμμένη φρυγανιά
-        ¼ φλ. νερό
-        πάπρικα
-        αλάτι, πιπέρι


Ανάβουμε τον φούρνο στους 180ο .


Πλένουμε ελαφρά τα μανιτάρια (να μην μπει νερό στο εσωτερικό τους).
Βγάζουμε τα κοτσάνια και τα ψιλοκόβουμε να γεμίσουμε 1/3 φλ., πετάμε τα υπόλοιπα.
Σε δυνατή φωτιά ,ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα κομμένα κοτσάνια ανακατεύοντας μέχρις ότου  ροδίσουν ελαφρώς (περίπου 3 λεπτά).
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το μήλο, χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύοντας , ψήνουμε ώσπου να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το βούτυρο να λιώσει, το θυμάρι , τον μαϊντανό, την φρυγανιά και το νερό και ανακατεύουμε καλά.
Αλατοπιπερόνουμε.
Βάζουμε τα μανιτάρια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Μοιράζουμε τον γόμο στα μανιτάρια με την βοήθεια ενός κουταλιού .Πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα και ψήνουμε για 20 λεπτά .


Σερβίρουμε ζεστά.
























No comments:

Post a Comment