Tuesday, March 8, 2011

Potatoes "au gratin"

Πατάτες ‘ο γκρατέν’



Έτοιμο σε 35-40 λεπτά


Για 2-3 άτομα
Υλικά για ένα μικρό πυρέξ:


-        3-4 πατάτες νευροκοπίου
-        250 μλ κρέμα γάλακτος
-        λίγο φρέσκο γάλα
-        100-150γρ. Εμμενταλ (τυρί)η Γκούντα τριμμένο
-        Αλάτι και πιπέρι
-        Λίγο βούτυρο για να αλείψουμε το πυρέξ


Ανάβουμε τον φούρνο στους 250ο .




 Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες με ένα φαρδύ και κοφτερό μαχαίρι.
Βουτυρώνουμε το πυρέξ και απλώνουμε τις λεπτοκομμένες πατάτες ,τις αλατοπιπερόνουμε καλά και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα γάλακτος και όσο γάλα χρειασθεί ώστε να καλυφθούν εντελώς .Ρίχνουμε το τυρί από επάνω και φουρνίζουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου ½ ώρα ,να ψηθούν και να ροδίσουν.


Μπορούμε να συνοδεύσουμε αυτό το πιάτο με σαλάτα πράσινη με μήλο και καρύδια.










No comments:

Post a Comment