Tuesday, March 8, 2011

Dressed up spinach!

Σπανάκι ντυμένο «παραλλαγή»





Προετοιμασία: 15-20  λεπτά
Έτοιμο σε :  30-40 λεπτά


Υλικά για 4-6 άτομα :


-        1 kg. κατ/νο σπανάκι σε φύλλα
-        1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο (η 5 κ. σούπας έτοιμο κατ/νο)
-        1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη (η σκόρδο σε σκόνη)
-     βούτυρο η μαργαρίνη για επάλειψη
-        4η6 φέτες ψωμί για τοστ
-        ½ φλ. ελαιόλαδο
-        αλάτι, πιπέρι
-        4 η 6 ολόκληρα αυγά




Ξεπαγώνουμε και στραγγίζουμε καλά το σπανάκι,( ξεπαγώνει εύκολα  στα μικροκύματα ή  μέσα σε βραστό νερό).
Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά  σε βαθύ  τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι,  προσθέτουμε το σπανάκι και το σκόρδο ανακατεύοντας καλά .Αλατοπιπερόνουμε.
Χαμηλώνουμε  την φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοψηθεί για10 λεπτά περίπου. Βγάζουμε από την φωτιά και διατηρούμε το σπανάκι ζεστό.
Αλείφουμε τις φέτες του τοστ με λίγο βούτυρο από τις 2 μεριές και σε καθαρό τηγάνι,  ψήνουμε το ψωμί και από τις δύο πλευρές να ροδίσει, (μπορούμε να τις ψήσουμε σε τοστιέρα).
 Βάζουμε από μια φέτα ψωμιού σε κάθε πιάτο, μοιράζουμε από πάνω το σπανάκι , εάν θέλουμε να κάνουμε 6 μερίδες βάζουμε λιγότερο σπανάκι σε κάθε φέτα, εάν κάνουμε 4 η 5 μερίδες  γίνονται πιο πλούσιες.
 Στο τηγάνι που ψήσαμε το ψωμί, λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά χωρίς να κολλήσουν και χωρίς να σπάσουν , τα τηγανίζουμε όπως θέλουμε και βάζουμε ένα πάνω στο έτοιμο τοστ σπανάκι.
Σερβίρετε ζεστό.


Είναι ένα πολύ γευστικό και θρεπτικό πιάτο που θα αρέσει και στα παιδιά.!


                      
                        








No comments:

Post a Comment