Tuesday, March 8, 2011

Spinach garlic dip

Σπανάκι Ντίπ σκορδάτο



Προετοιμασία : 15 λεπτά + χρόνος ψυγείου


Υλικά : 
          -    500 γρ. κατεψυγμένο κομμένο σπανάκι , αποψυγμένο και στραγγισμένο.
-    1  φλ. μαγιονέζα
-    200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
-        ½ φλ. τριμμένη Παρμεζάνα.
-        1 κ.γλυκού σκόρδο σε σκόνη ( η 3 ψιλοκομμένες σκελίδες )
-        Αλάτι, λίγο πιπέρι
-        1 ψωμί του κιλού στρογγυλό (η ζυμωμένο)


Ξεπαγώνουμε το σπανάκι στα μικροκύματα η μέσα σε βραστό νερό και κατόπιν το στραγγίζουμε καλά.


Ανακατεύουμε  όλα τα υλικά (εκτός από το ψωμί) και βάζουμε στο ψυγείο.


Κόβουμε το επάνω μέρος του ψωμιού και αφαιρούμε την ψίχα του προσεκτικά.
Βάζουμε το μίγμα από σπανάκι μέσα στο ψωμί.


Σερβίρουμε κρύο  μαζί με την ψίχα κομμένη σε φέτες  σε πιατέλα και με διαφ. κράκερς και κριτσίνια.






No comments:

Post a Comment