Tuesday, January 24, 2012

Apple Pie


ΜΗΛΟΠΙΤΑ
Υλικά
για τη ζύμη
•  3 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
•  3 κουταλιές ζάχαρη
•  1/2 κουταλάκι βανίλια
•  1/2 κούπα κρασί γλυκό
•  1/2 κούπα λάδι
•  1/2 κούπα βούτυρο καθαρό

για τη γέμιση
•  5 κούπες μήλα σε κομματάκια
•  1/4 κούπας χυμό λεμονιού
•  3 κουταλιές κορν φλάουρ
•  1/2 κούπα ζάχαρη
•  1 κουταλάκι κανέλα


Εκτέλεση
Ανάβουμε τον φούρνο στους 180ο
για τη γέμιση:
Σε μπολ ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού στα μήλα, για να μη μαυρίσουν . Ανακατεύουμε σ' ένα μπολάκι το κορν-φλάουρ, τη ζάχαρη, την κανέλα και τα ρίχνουμε μέσα στα μήλα και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μπολ με τα μήλα στο ψυγείο για περίπου ½ ώρα.

για τη ζύμη:
Βάζουμε σ' ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη και την βανίλια και τ' ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κρασί, το λάδι και το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να γίνει η ζύμη τριφτή.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και την ανοίγουμε σε φύλλο. Λαδώνουμε ένα ταψί με διάμετρο 30 εκ. και στρώνουμε το ένα φύλλο. Βάζουμε από πάνω τα μήλα , λίγα κομμάτια βούτυρο και από πάνω στρώνουμε το δεύτερο φύλλο, που προηγουμένως έχουμε ελαφρός χαράξει .
Στολίζουμε αν θέλουμε με την ζύμη που περίσσεψε.
Χτυπάμε το ασπράδι ενός αυγού και αφού αλείψουμε με πινέλο την επιφάνια πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη. Ψήνουμε τη μηλόπιτα για 50', να ροδίσει και να ‘βράζει’ το εσωτερικό της.
Σερβίρουμε ζεστό η κρύο με λίγη Σαντιγύ.

No comments:

Post a Comment