Monday, March 7, 2011

Bavette (Pasta) with eggplants

Ταλιατέλες με μελιτζάνες


Έτοιμες σε~ 20 λεπτά


Για 4 άτομα
Υλικά:
-        1 πακέτο ταλιατέλες (500γρ)
-        2 μεσαίες μελιτζάνες
-        1-2 πολτοποιημένες σκελίδες σκόρδο
-        αλάτι, πιπέρι
-        ½  φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
-        λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
-        250γρ κρέμα γάλακτος
-        1 μικρό κουτί μανιτάρια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)




Βάζουμε το νερό για τα μακαρόνια να βράσει.


Πλένουμε  και σκουπίζουμε τις μελιτζάνες.
Αφαιρούμε τα κοτσάνια και λουρίδες από την πέτσα τους.
Τις κόβουμε σε μακρόστενες φέτες και μετά σε ομοιόμορφους μικρούς κύβους.
Σε αντικολλητικό τηγάνι η σε wok , θερμαίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε να τηγανιστούν ελαφρά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρις ότου μαλακώσουν λίγο.
 Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο, αλάτι και αρκετό πιπέρι.




Εν το μεταξύ ,βράζουμε τα μακαρόνια όπως μας αρέσουν , τα σουρώνουμε χωρίς να τα ξεπλύνουμε. Ξαναβάζουμε στην  κατσαρόλα  τα μακαρόνια και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα γάλακτος , τα ανακατεύουμε , αφήνουμε να πάρουν μια ελαφριά βράση και τα σερβίρουμε σε πιατέλα.
Από πάνω , ρίχνουμε τα κομματάκια μελιτζάνας και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
Σερβίρουμε αμέσως.




No comments:

Post a Comment