Thursday, November 4, 2010

Roasted chiken with rosmarin

Ψητό κοτόπουλο με δενδρολίβανο
 
Έτοιμο σε 95 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα:
-        1 κοτόπουλο ολόκληρο
-       ½ κ. φαγητού ελαιόλαδο
-       ¼ κ. γλυκού ξερό θυμάρι
-       ¼ κ. γλυκού φρέσκο (ή ξερό) δενδρολίβανο
-       1  κλωνάρι φρέσκο δενδρολίβανο (προαιρετικό)
-       ½ σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
-       ½ φλ. πράσινες ελιές
-       2 ½ σκελίδες σκόρδο (ξεφλουδισμένο)
-       ½ λεμόνι κομμένο στα 2
-       αλάτι
-       πιπέρι
 Προθερμαίνουμε τον φούρνο  στους 220οC .


Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το ελαιόλαδο, το θυμάρι, το δενδρολίβανο και το ψιλοκομμένο σκόρδο. 


Πλένουμε καλά μέσα, έξω ,το κοτόπουλο και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
Διπλώνουμε τις φτερούγες κάτω από το κοτόπουλο και ξεκολλάμε με προσοχή
την πέτσα  από το στήθος.


Με το μίγμα ελαιόλαδου αλείφουμε το κρέας του στήθους, το εσωτερικό και
 το εξωτερικό του κοτόπουλου.
 Βάζουμε μέσα στο κοτόπουλο τις σκελίδες σκόρδου το λεμόνι, τις ελιές και το κλωνάρι
Δενδρολίβανου και το κλείνουμε με οδοντογλυφίδα .
Αλατοπιπερόνουμε καλά.


Τοποθετούμε το κοτόπουλο πάνω σε σχάρα, μέσα σε ταψί, στον φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα.
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, αφαιρούμε την οδοντογλυφίδα για να τρέξει
το ζουμί από μέσα και με κουτάλι περιχύνουμε με αυτό το κοτόπουλο.
Ξαναβάζουμε το ταψί στον φούρνο για 10 λεπτά .
Για να το σερβίρουμε βάζουμε  το κοτόπουλο σε πιατέλα και το σερβίρουμε
μαζί με πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές .
Καλή όρεξη !!!






No comments:

Post a Comment