Εκτέλεση για τη γέμιση:
Ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού στα μήλα, για να μη μαυρίσουν και τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε σ' ένα μπολάκι το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο, τα ρίχνουμε μέσα στα μήλα και ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά. Δε βάζουμε νερό στα μήλα και δεν τα βράζουμε, για να μη φύγει το ζουμί τους και για να μη λιώσουν.
για τη ζύμη:
Βάζουμε σ' ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη και τις βανίλιες και τ' ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κρασί, το λάδι και το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να γίνει η ζύμη τριφτή.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και την ανοίγουμε σε φύλλο. Λαδώνουμε ένα ταψί με διάμετρο 30 εκ. και στρώνουμε το ένα φύλλο. Βάζουμε τα μήλα και από πάνω στρώνουμε το δεύτερο φύλλο. Μ' ένα πιρούνι τρυπάμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε κομμάτια . Ψήνουμε τη μηλόπιτα στους 180o C, για 50'. |
No comments:
Post a Comment