Tuesday, November 2, 2010

Fresh Salmon in white robe

Φρέσκος σολομός σε λευκή ρόμπα




Έτοιμο σε 20 λεπτά.
Για 2 άτομα:
Υλικά:
-        600 γρ. φρέσκο φιλέτο σολομού με η χωρίς πέτσα
-        200 γρ. κρέμα γάλακτος
-        1 πρέζα σκόρδο λιωμένο
-        ½ φλ. λευκό κρασί
-        1 γεμάτο κ. γλ. άνηθο ψιλοκομμένο
-        ¼ φλ. χυμό λεμονιού
-        αλάτι, πιπέρι


Ανάβουμε το γκρίλ του φούρνου.


Πλένουμε και σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας τα φιλέτα σολομού και τα κόβουμε σε λουρίδες (εάν έχει πέτσα ,απλά χαράζουμε τις λουρίδες)
Βάζουμε λαδόκολλα σ’ ένα ταψί ,στρώνουμε τις λουρίδες ψαριού , αλατοπιπερόνουμε ελαφρός και ψήνουμε στο γκρίλ στην μεσαία σχάρα για 15 λεπτά.
2-3 λεπτά πρίν το τέλος ρίχνουμε στο ταψί τον χυμό λεμονιού.
Σε κατσαρολάκι , ανακατεύουμε :το σκόρδο με το κρασί σε δυνατή φωτιά να βράσουν για 5 λεπτά , προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ,αλάτι, πιπέρι και μόλις πάρουν μια βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει και να δέσει λίγο για 8-10 λεπτά.
Λίγο πριν σερβίρουμε προσθέτουμε τον άνηθο στην σάλτσα.
Μοιράζουμε το ψάρι σε 2 πιάτα, χωρίς να πάρουμε το λάδι που έβγαλε, περιχύνουμε με την σάλτσα και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμη άνηθο.
Σερβίρουμε αμέσως .


Μπορούμε να συνοδέψουμε αυτό το φίνο πιάτο με αχνιστές πατάτες , ρύζι basmati η ακόμα με μια πράσινη σαλάτα.








No comments:

Post a Comment