Sunday, January 2, 2011

Appetiser wreath!





Ορεκτική κουλούρα


20 μερίδες


Προετοιμασία: 20 λεπτά
Έτοιμο σε 1 ώρα
Υλικά:
-        2 κουτιά ζύμη κρουασάν ψυγείου
-        1 κουτί (250 γρ.) άσπρο τυρί κρέμα
-        1/3  φλ. ζαμπόν σε φέτα 1 πόντου κομμένο σε μικρούς κύβους
-        ¼ φλ. κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
-        ¼ φλ. πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
-        ½ φλ. φρέσκο μπρόκολο κομμένο σε μικρά μπουκέτα
-        1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους, πλυμένο με κρύο νερό και στεγνωμένο με χαρτί κουζίνας
-        6 ντοματίνια κομμένα στα 3 ,η 2-3 μικρές ντομάτες κομμένες σε κύβους


Ανάβουμε τον φούρνο στους 190ο .


Στρώνουμε  ένα ταψί με λαδόκολλα και στο κέντρο τοποθετούμε ένα μπολ με διάμετρο 8 πόντων.
Ανοίγουμε το ένα κουτί με την ζύμη κρουασάν χωρίς να ξετυλιχτεί.
Με τις παλάμες μας, στρίβοντας μεγαλώνουμε το ρολό να γίνει 30 πόντους και το κόβουμε σε 20 φέτες (σαν πλαστελίνη).
Πρίν βάλουμε την κάθε φέτα στο ταψί την χτυπάμε ελαφρός με τα δάχτυλά μας , να πλατύνει λίγο.
Γύρο από το μπολ στρώνουμε 16 φέτες απανοτίζωντάς τις ελαφρός.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με το 2ο κουτί και κόβουμε πάλι 20 φέτες.
Σε 2η σειρά τοποθετούμε τις 4 φέτες που έμειναν από το 1ο ρολό, στην ίδια κατεύθυνση και με τον ίδιο τρόπο, (κοντά αλλά χωρίς να αγγίζουν την 1η σειρά) και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες φέτες.Σύνολο 24 φέτες στην 2η σειρά.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 15-18 λεπτά η μέχρι να ροδίσουν ελαφρός
Μεταφέρουμε πολύ προσεκτικά το στεφάνη σε πιατέλα και αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά.
Απλώνουμε ομοιόμορφα το τυρί κρέμα πάνω από το στεφάνι και μοιράζουμε τα κομμένα υλικά.
Σερβίρουμε αμέσως.




Μπορούμε να αλλάξουμε τα υλικά ανάλογα με αυτά που έχουμε .


Πχ: αγγούρι φρέσκο η τουρσί, καρότα, ραπανάκια, ελιές, αβοκάντο, μπουκετάκια κουνουπίδι, αυγό, διαφ. κίτρινα τυριά τριμμένα.
Μπορεί ακόμα να γίνει και με φρούτα :μπανάνα, κίουι, μάνγκο, αχλάδι, μήλο, ανανά και να το πασπαλίσετε με λίγη κανέλλα .


















No comments:

Post a Comment